Franču sīpolzupa

  • Gatavošana 3h
  • Vidēji grūti
Franču sīpolzupa
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

  • Liellopa buljons
     1.5 L
  • Sviests
     30 g
  • Saulespuķu eļļa
     1 ēdamk.
  • Mizoti sīpoli
     700 g
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sauss sarkanvīns
     120 ml
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Brendijs
     4 ēdamk.
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa (maizīšu apslacīšanai)
     1 ēdamk.
  • Bagete
     8 šķēlīte (-s)
  • Čedaras siers
     200 g
  • Timiāns
      dekoram

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pannā izkausē sviestu kopā ar eļļu, liec plānās ripiņās sagrieztus sīpolus, pārkaisi sāli, piparus un cukuru, cep uz lēnas uguns, pārklājot ar cepampapīru vai uzliekot vāku, aptuveni 40 minūtes un ik pa laikam apmaisi. Ir ļoti svarīgi nepiededzināt!

Palielini karstumu un pielej sarkanvīnu, apmaisot sīpolus, pacep 5 minūtes, pārkaisi miltus, samaisi, pievieno buljonam.
Vāri vēl 30 minūtes.
Uzkarsē krāsni grila režīmā, sagatavo karstumizturīgus podiņus.
Katrā podiņā ielej zupu un pievieno ēdamkaroti brendija.
Sagriez bageti šķēlēs, apsmērē ar eļļu un sasmalcinātu ķiploku, nedaudz apgrauzdē.
Virs zupas katrā podiņā liec divas maizes šķēles, pārkaisi Čedaras sieru un liec uz 3 minūtēm cepeškrāsnī grila režīmā, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Kartupeļu un sēņu krēmzupa

45min • Vidēji grūti

Piparkūku kārtainais deserts

40min • Vidēji grūti

Virtuļu eglīte

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vistas cepetis ar sakņaugiem

2h • Vidēji grūti

Tumšā rūgušpiena maize

1h 30min • Vidēji grūti
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes