Sastāvdaļas
-
Liellopa buljons1.5 L
-
Sviests30 g
-
Saulespuķu eļļa1 ēdamk.
-
Mizoti sīpoli700 g
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Sauss sarkanvīns120 ml
-
Milti2 ēdamk.
-
Brendijs4 ēdamk.
-
Ķiploki1 daiva (-s)
-
Olīveļļa (maizīšu apslacīšanai)1 ēdamk.
-
Bagete8 šķēlīte (-s)
-
Čedaras siers200 g
-
Timiānsdekoram
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Franču sīpolzupa
Pannā izkausē sviestu kopā ar eļļu, liec plānās ripiņās sagrieztus sīpolus, pārkaisi sāli, piparus un cukuru, cep uz lēnas uguns, pārklājot ar cepampapīru vai uzliekot vāku, aptuveni 40 minūtes un ik pa laikam apmaisi. Ir ļoti svarīgi nepiededzināt!
Palielini karstumu un pielej sarkanvīnu, apmaisot sīpolus, pacep 5 minūtes, pārkaisi miltus, samaisi, pievieno buljonam.
Vāri vēl 30 minūtes.
Uzkarsē krāsni grila režīmā, sagatavo karstumizturīgus podiņus.
Katrā podiņā ielej zupu un pievieno ēdamkaroti brendija.
Sagriez bageti šķēlēs, apsmērē ar eļļu un sasmalcinātu ķiploku, nedaudz apgrauzdē.
Virs zupas katrā podiņā liec divas maizes šķēles, pārkaisi Čedaras sieru un liec uz 3 minūtēm cepeškrāsnī grila režīmā, līdz siers izkūst un kļūst zeltains.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.