Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda

  • Gatavošana 4h 45min
  • Vidēji grūti
Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Burata

  • Siers Burrata
     1 gab.
  • Olīveļļa Extra Virgin
     20 ml

Zirņi

  • Turku zirņi
     400 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     2 ēdamk.
  • Timiāna lapiņas
     1 tējk.
  • Rozmarīna lapiņas
     1 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie piapri
      pēc garšas

Olīvas

  • Sālītas olīvas
     400 g
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Timiāns
      4 zariņi
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Bio citrona miza
     1 gab.
  • Vaniļas pāksts
      0.3 gab.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Olīveļļa Extra Virgin
      lai pārklātu olīvas

Tuncis

  • Konservēts tuncis savā sulā Selection by Rimi
     400 g
  • Olīveļļa Extra Virgin
     3 ēdamk.
  • Bio citrona miza
     1 tējk.
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda: pamatēdiens ar olīvām, zirņiem, buratu un tunci

Olīvas: saspied ķiploka daiviņas, plāni sagriez citrona mizu. Visas sastāvdaļas liec katlā un sasildi, lai eļļa ir silta, bet ne karsta. Noliec malā ievilkties vismaz 4 stundas vai ilgāk. Vari sagatavot pat vairākas dienas iepriekš.

Zirņi: pannā liec visas sastāvdaļas (pievieno arī visu konservēšanas šķidrumu) un uz vidēji lielas liesmas sildi, kamēr šķidrums reducējas un veidojas krēmīga mērce. Pasniedz karstu vai aukstu.
Burata: traukā liec buratu, pārlej ar eļļu, uzber sāli un piparus un pasniedz.

Tuncis: uz šķīvja liec tunci, pārlej ar eļļu, uzber piparus, sāli un smalki sarīvētu citrona miziņu.

Visu pasniedz ar svaigi ceptu maizi.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Paelja ar jūras veltēm

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes