Gaspačo

  • Gatavošana 25min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Zupa

  • Selerija kāti
     3 gabali
  • Gurķis
     1 gabali
  • Sarkanais sīpols
     1 gabali
  • Tomāti (liela izmēra)
     3 gabali
  • Tomātu sula
     60 ml
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     3 Ēdamkarote
  • Ābolu etiķis
     4 Ēdamkarote
  • Cukurs
     2 Tējkarotes
  • Asā mērce (Sriracha)
     2 Ēdamkarote
  • Ķiploku sāls
     1 Ēdamkarote
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Pētersīļi
     1 bunte (-s)
  • Baziliks
     0.5 sauja (-s)

Pasniegšanai

  • Skābais krējums
      pēc garšas
  • Baziliks
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī ieliek pusi no selerijiem, gurķa, sarkanā sīpola, kā arī 30 ml tomātu sulas ar ķiploku daiviņām (visām sastāvdaļām jābūt sagrieztām, lai sanāktu šķidra masa), olīveļļu, etiķi, cukuru, aso mērci, ķiploku sāli. Pulsē, līdz ir vienmērīga masa. Tad pievieno vēl 60 ml tomātu sulas un vēl blenderē.

Pievieno sagrieztus atlikušos dārzeņus, sagrieztus tomātus, pētersīļus, baziliku, sāli un piparus, uzpulsē divas vai trīs reizes, lai iemaisās.

Pasniedz zupu atdzesētu ar krējumu un svaigu baziliku.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Pupiņu čili burito

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes