Griķu pilavs

  • Gatavošana 55min
  • Vidēji grūti
Griķu pilavs
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Griķu pilavs

  • Burkāns
     2 gabali
  • Sīpols
     2 gabali
  • Ķiploks
     1 gabali
  • Selerijas
     0.33 1/3 kāts
  • Sviests
     75 g
  • Aunazirņi
     180 g
  • Paprika
     2 gabali
  • Eļļa
      pēc garšas

Garšvielas

  • Koriandra sēklas
     1 Tējkarotes
  • Fenheļa sēklas
     1 Tējkarotes
  • Kumīns
     1 Tējkarotes
  • Sičuaņas pipari
     1 Tējkarotes
  • Kurkuma
     1 Tējkarotes
  • Rozā pipari
     1 Tējkarotes
  • Melnie pipari
     1 Tējkarotes
  • Sezama sēklas
     2 Tējkarotes
  • Kanēļa standziņas
      4 standziņas
  • Zvaigžņu anīss
     4 gab.
  • Kardamons čaulā
     1 Tējkarotes
  • Kūpināta paprika
     1 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Griķus sākumā noskalo.

Burkānus, sīpolus, ķiploku, selerijas kātu un papriku sagriez mazos gabaliņos. Katlā uzsildi eļļu, tad liec visas garšvielas nofritēties.

Pēc tam pievieno sviestu un apcep visus dārzeņus un aunu zirņus (pirms tam nokās).

Kad dārzeņi apcepti, tad pievieno griķus un visu kārtīgi izmaisi.

Liec klāt ūdeni 2x vairāk kā griķus un ļauj uz vidējas uguns nosautēties zem vāka (aptuveni 15 minūtes).

Tad liec krāsnī 180 grādos ( uz 20 minūtēm).

Ja griķi ir mīksti, tad viss ir gatavs, ja nav, tad pievieno ūdeni pēc vajadzības un pasutini vēl.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes