Grilēta mencas fileja uz dēlīša

  • Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Mencas fileja
     400 g
  • Purava baltā daļa
     1 gab.
  • Burkāni strēmelītēs
     2 gab.
  • Bazilika pesto
     2 TK

Mērcei

  • Ķiploks
     1 TK
  • Sarkanais karijs
     1 TK
  • Citrons
     1/2 gab.
  • Majonēze
     3 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Fileju pārgriež uz pusēm

Uz dēlīša uzliek citronu, timiānu un virsū liek fileju, kas apviļāta bazilika pesto

Iemarinē dārzeņus cepšanai

Pārgriež puravu, pieliek burkānus, piespiež citronu, pievieno sāli , pievieno sasmalcinātu ķiploku, pievieno bazilika pesto.

Mērcei: izspiests ķiploks, sarkanais karijs, citrons, majonēze.

Liek mencas fileju uz dēlīša, dārzeņus grilā un cep zem vāka.

Ieteikums: ja dēlītis sāk pārāk degt, uzlej degošajai vietai ūdeni.

Pasniedz kopā ar mērci un grilētajiem dārzeņiem.
 

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!