Grilēts koniskais kāposts ar āboliem un dillēm

  • Gatavošana 30min
  • Vidēji grūti
Grilēts koniskais kāposts ar āboliem un dillēm

Sastāvdaļas

Salāti

  • Sarkanais sīpols
     1 gab.
  • Dilles
      pēc garšas
  • Saldās sinepes (vēlams, rupji graudainās)
     1 ēdamk.
  • Baltvīna etiķis
     2 ēdamk.
  • Rapšu eļļa
     4 ēdamk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ābols Granny Smith
     1 gab.
  • Sviests
     3 ēdamk.
  • Liela koniskā kāpostgalva
     1 gab.
  • Pipari
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Vārīti jaunie kartupeļi
      pēc garšas
  • Grilēta teļa vai cūkgaļas fileja
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Koniskais kāposts, āboli un dilles ir lieliska kombinācija, kas piemērota grilēšanai. Salātus var pasniegt kā piedevu vai piešķirt tiem galveno lomu uz šķīvja. Ja vēlas sātīgāku maltīti, var pasniegt kopā ar cūkgaļas fileju vai teļa gaļas iesmiņu un jaunajiem kartupeļiem.

Nomizo sīpolu, sakapā to. Sakapā dilles.
Sinepes sajauc ar etiķi un iemaisa eļļu. Maisījumam pievieno sīpolu un dilles. Pievieno sāli un piparus.
Ābolu sagriež šķēlītēs ar siera rīvi. Ābola šķēlītes pārlej ar mērci.
Izkausē sviestu. Kāpostu sagriež daiviņās un grieztās virsmas apziež ar sviestu. Grilē kāpostu uz grieztajām virsmām.
Servēšanai: Konisko kāpostu pasniedz ar mērci, kartupeļiem un teļa gaļas iesmiņu vai cūkgaļas fileju.

Saistītās receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Sojšliks

30min • Viegli