Sastāvdaļas
-
Rozīnes40 g
-
Baklažāns400 g
-
Siers Halumi šķēlēs400 g
-
Grieķu jogurts (vislabāk aitas piena)300 g
-
Ķiploki2 daiva (-s)
-
Olīveļļa Extra Virgin2 ēdamk.
-
Jūras sālspēc garšas
-
Svaigi malti melnie piparipēc garšas
-
Mazas piparmētras lapiņas1 sauja (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Rozīnes pārlej ar ūdeni.
Sakarsē grilu.
Baklažānu sadursti ar dakšu un liec uz grila.
Cep, pagriežot ik pa laikam, kamēr mīksts – apmēram 15 minūtes.
Kad gatavs, ļauj tam atdzist, tad pāgriez uz pusēm un izkasi ar karoti mīkstumu.
Traukā liec jogurtu un samaisi ar ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi), sāli un pipariem.