Groziņš ar vaniļas krēmu

  • Gatavošana 3h 30min
  • Grūti
Groziņš ar vaniļas krēmu
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     125 g
  • Olas dzeltenums
     1 gab.
  • Sāls
     0.5 tējk.
  • Pūdercukurs
     1 tējk.
  • Kviešu milti
     190 g
  • Auksts ūdens
      pēc nepieciešamības

Krēms

  • Olas
     3 gab.
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Vaniļas pāksts
      1 gab.
  • Kukurūzas ciete
     1 ēdamk.
  • Cukurs
     110 g
  • Sviests
     130 g

Griljāža

  • Cukurs
     70 g
  • Lazdu rieksti
     40 g

Dekors

  • Svaigas avenes
     150 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Groziņš ar vaniļas krēmu

Pagatavo mīklu sajaucot visas sastāvdaļas. Liec ledusskapī uz 1 stundu.
Mīklu izrullē un klāj mazās tartes formiņās. Izcep 180 grādos 12 -16 minūtes.
Gatavo krēmu. Traukā uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru, ļauj vaniļas pākstij izmirkt vismaz 15 minūtes.
Izņem pāksti, attīrot no sēklām.
Krējumu atkal uzkarsē.
Citā traukā sajauc olas ar kukurūzas cieti.
Pielej olām silto krējumu un liec atpakaļ sildīt, līdz krēms sāk biezēt.
Pārlej vēsā traukā un pa mazam gabaliņam pievieno sviestu un maisi.
Kamēr krēms vēl silts, lej to izceptajās tartes formiņās un atdzesē ledusskapī vismaz 2 stundas.
Kamēr krēms dzesējas, pagatavo griljāžu.
Uz pannas izkausē cukuru un pievieno sadrumstalotus lazdu riekstus.
Nedaudz pakarsē un lej uz cepamā papīra.
Pārklāj ar vēl vienu cepamo papīru un ar mīklas rulli izrullē to pēc iespējas plānāku.
Kad griljāža atdzisīs, tā kļūs cieta.
Tartes pasniedz, dekorējot ar svaigām avenēm un griljāžas gabaliņiem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes