Grūbu putra ar bekonu

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 1h 15min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Sviests
     60 g
  • Sīpols
     2 gab.
  • Auksti kūpināta cūkas krūtiņa
     80 g
  • Grūbas
     400 g
  • Dārzeņu buljons
     1 L
  • Sojas mērce
     2 ĒK
  • Sāls
      šķipsniņa
  • Pipari
      šķipsniņa

Pasniegšanai

  • Lociņi
     

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā izkausē sviestu.

Pievieno smalki sakapātus sīpolus, sagrieztu bekonu un cep 10 min.

Pievieno dārzeņu buljonu, grūbas un sojas mērci.

Karsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Samazina karstumu, uzliek vāku un sautē aptuveni 1 h, ik pa laikam apmaisot, līdz grūbas iegūst putras konsistenci.

Pievieno sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.

Pasniedz karstu, apber ar lociņiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!