Sastāvdaļas
-
Kefīrs1 L
-
Garie gurķi2 gabali
-
Piparmētras1 sauja (-s)
-
Citrons1 gabali
-
Ķiploks2 daiva (-s)
-
Angļu sinepes1 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
-
Diedzētas sēklas1 sauja (-s)
-
Zaļumipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Gurķus sagriež strēmelītēs. Ķiploku un piparmētru sīki sakapā.
Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sinepes, izspiestu citrona sulu, kefīru, kā arī sāli, piparus un zaļumus. Visu samaisa.
Zupu pasniedz atdzesētu.
Ieteikums!
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Svaigākai garšai var pielikt diedzētas redīsa sēklas vai citus zaļumus.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize