Gurķu aukstā zupa

  • Gatavošana 17min
  • Viegli
Gurķu aukstā zupa
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Kefīrs
     1 L
  • Garie gurķi
     2 gabali
  • Piparmētras
     1 sauja (-s)
  • Citrons
     1 gab.
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Angļu sinepes
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Diedzētas sēklas
     1 sauja (-s)
  • Zaļumi
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gurķus sagriež strēmelītēs. Ķiploku un piparmētru sīki sakapā.

Visas sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sinepes, izspiestu citrona sulu, kefīru, kā arī sāli, piparus un zaļumus. Visu samaisa.

Zupu pasniedz atdzesētu.

Ieteikums!
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Svaigākai garšai var pielikt diedzētas redīsa sēklas vai citus zaļumus.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Picas ķirbīši

45min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kartupeļi ar salviju

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Grieķu salāti

10min • Viegli