Ilzes Jurkānes latviskais gaspačo

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Ilzes Jurkānes latviskais gaspačo
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Kefīrs
     1 L
  • Gurķi (vidēji)
     3 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Loki
     0.5 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Tomāti dzelteni
     1 gab.
  • Tomāti sarkani
     1 gab.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaspačo latviskā gaumē - tiem kuriem tīk maigākas un pazīstamākas nianses, bet tik un tā gribas izmēģināt ko jaunu.

Blenderī ielej kefīru, pievieno sagrieztus gurķus, dilles, nomizotus ķiplokus, daļu koriandra, daļu loku un sablenderē viendabīgā masā.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisi.

Lej zupu bļodās un dekorē ar smalki sakapātiem tomātiem, koriandru un lociņiem. Pasniedz.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes