Ilzes Jurkānes latviskais gaspačo

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Ilzes Jurkānes latviskais gaspačo
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Sastāvdaļas

  • Kefīrs
     1 L
  • Gurķi (vidēji)
     3 gab.
  • Dilles
     1 bunte (-s)
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Koriandrs
      pēc garšas
  • Loki
     0.5 bunte (-s)
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas
  • Tomāti dzelteni
     1 gab.
  • Tomāti sarkani
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gaspačo latviskā gaumē - tiem kuriem tīk maigākas un pazīstamākas nianses, bet tik un tā gribas izmēģināt ko jaunu.

Blenderī ielej kefīru, pievieno sagrieztus gurķus, dilles, nomizotus ķiplokus, daļu koriandra, daļu loku un sablenderē viendabīgā masā.

Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisi.

Lej zupu bļodās un dekorē ar smalki sakapātiem tomātiem, koriandru un lociņiem. Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Zivju zupa

1h • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes