Jogurta - gurķu mērce

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Jogurta - gurķu mērce
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Garais gurķis
     300 g
  • Grieķu jogurts
     200 ml
  • Piparmētra
     1 ēdamk.
  • Baziliks
     1 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     1 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo un nomizo gurķi, izņem sēklas (tās var pievienot dzeramajam ūdenim – sanāks atspirdzinošs dzēriens). Notīra ķiploku.

Gan ķiploku, gan gurķi sagriež mazos vienādos gabaliņos. Pievieno jogurtu, sasmalcinātus zaļumus un citrona sulu. Apmaisa un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pamēģini!
Šī mērce lieliski garšos kopā ar jūras veltēm, sieru, kūpinātu gaļu un dārzeņiem.


 

Līdzīgas receptes

Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Kārtainās mīklas un siera uzkoda

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Tomātu sofrito

40min • Viegli

Šokolādes mērce

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kraukšķīgās mencas sendvičs

15min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes