Jogurta - gurķu mērce

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Jogurta - gurķu mērce
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Garais gurķis
     300 g
  • Grieķu jogurts
     200 ml
  • Piparmētra
     1 Ēdamkarote
  • Baziliks
     1 Ēdamkarote
  • Citrona sula
     1 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Ķiploki
     2 daiva (-s)
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Noskalo un nomizo gurķi, izņem sēklas (tās var pievienot dzeramajam ūdenim – sanāks atspirdzinošs dzēriens). Notīra ķiploku.

Gan ķiploku, gan gurķi sagriež mazos vienādos gabaliņos. Pievieno jogurtu, sasmalcinātus zaļumus un citrona sulu. Apmaisa un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Pamēģini!
Šī mērce lieliski garšos kopā ar jūras veltēm, sieru, kūpinātu gaļu un dārzeņiem.


 

Saistītās receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Gandrīz ideālu vakariņu uzkoda

4h 45min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Rozmarīna un bazilika mērce

1h 15min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Timiāna un citronu mērce

1h 15min • Vidēji grūti