Jogurta Panna Cotta ar aprikozēm

  • Gatavošana 3h 50min
  • Viegli
Jogurta Panna Cotta ar aprikozēm

Sastāvdaļas

  • Jogurts bez piedevām
     400 g
  • Kokosriekstu piens
     400 ml
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     100 ml
  • Pūdercukurs
     130 g
  • Želatīns
     14 g
  • Aprikozes
     6 gabali
  • Piparmētra
      pēc garšas
  • Kardamons
      pēc garšas
  • Kļavu sīrups
     2 ēdamk.
  • Miziņa no apelsīna
     1 gab.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 3 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Svaigi spiestai apelsīnu sulai pievieno želatīnu, kārtīgi samaisa un atstāj uzbriest 3-5 minūtes. 

Katliņā ielej kokosriekstu pienu un karsē. Pievieno apelsīna miziņas, pūdercukuru un visu kārtīgi samaisa. Atdzesē 5 minūtes.

Kokosriekstu pienu, kāšot caur sietiņu, pievieno želatīna masai. Visu kārtīgi samaisa. 

Pievieno jogurtu bez piedevām, samaisa. 

Masu lej trauciņos un liek ledusskapī vismaz uz 3 stundām. 

Sagatavo dekoru – sagriež aprikozes, sasmalcina piparmētru lapiņas, pievieno kļavu sīrupu un samaisa. Kārto pa virsu sastingušajai jogurta masai. 

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes