Kanēļa roļļi

  • Gatavošana 1h 30min
  • Viegli
Kanēļa roļļi
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Smalks biezpiens
     180 g
  • Bezpiedevu jogurts
     80 g
  • Cukurs
     50 g
  • Izkausēts sviests
     60 g
  • Vaniļas cukurs
     2 tējk.
  • Milti
     240 g
  • Cepamais pulveris
     2 tējk.
  • Soda
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pildījumam

  • Sviests
     2 ēdamk.
  • Grauzdēti pekanrieksti
     150 g
  • Brūnais cukurs
     120 g
  • Kanēlis
     2 tējk.

Glazūrai

  • Cukurs
     130 g
  • Kļavu sīrups
     130 g
  • Vaniļas pasta
     0.5 tējk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaisi biezpienu, jogurtu, cukuru, šķidru sviestu un vaniļu viendabīgā masā, pievieno miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli. Novieto uz 30 minūtēm ledusskapī.
Sagatavo pildījumu: sasmalcini grauzdētus riekstus, cukuru un kanēli.
Izrullē mīklu taisnstūrī, apsmērē ar sviestu un izlīdzini pildījumu pa visu laukumu.
Sarullē rullī un sagriez 12 gabaliņos.
Ņem trauku, iesmērē ar sviestu un kārto gabaliņus, tā lai izlīdzinās pa visu trauku. Liec iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos un cep aptuveni 40 minūtes.
Sagatavo glazūru: uzkarsē cukuru ar sīrupu un vaniļu. Pārlej izceptajiem roļļiem. Pasniedz siltu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaķmaizītes

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Kanēļburkāni

45min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti

Sirsniņcepumi

1h • Vidēji grūti