Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru

  • Gatavošana 1h 30min
  • Vidēji grūti
Kāpostu zupa ar rupjmaizi un sieru
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Rudzu saldskābmaize Ķelmēni
     300 g
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     30 ml
  • Ķiploks
     6 daiva (-s)
  • Sīpoli baltie
     50 g
  • Kāposts
     700 g
  • Buljons
     1.5 L
  • Baltvīns
     200 ml
  • Rozmarīns
      2 zariņi
  • Ementāles siers
     100 g
  • Siers Grana Padano
     30 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. 
 

Čuguna katlā sakarsē eļļu, pievieno sīpolu (nomizotu, sagrieztu palielos gabalos), ķiploku (rupji sakapātu) un sautē uz nelielas liesmas 10 minūtes. 

Pievieno kāpostu (sagrieztu lielos gabalos) un cep vēl 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. 

Paralēli katlā uzsildi buljonu ar vīnu un garšaugiem. 

Čuguna katlā, iespiežot starp kāpostiem, liec maizes šķēles, uzber sarīvētu sieru, uzlej buljonu un liec krāsnī gatavoties, līdz kāposti mīksti. 

Pasniedzot var uzbērt vēl sieru. 

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Franču sīpolu zupa

55min • Vidēji grūti

Ramen laša zupa

40min • Vidēji grūti

Kāpostu zupa

45min • Vidēji grūti

Baltā aukstā zupa

20min • Vidēji grūti

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti