Karaliskais šokolādes un bumbieru kēkss

  • Gatavošana 1h 5min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Bumbieri (vidēja izmēra)
     4 gab.
  • Tumšā šokolāde (70%)
     150 g
  • Brendijs
     50 ml
  • Sviests (istabas temperatūrā)
     120 g
  • Cukurs
     120 g
  • Olas
     4 gab.
  • Mandeļu milti
     100 g
  • Milti
     30 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Pūdercukurs
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uzsilda krāsni 180°C karstu.

Ūdens peldē izkausē šokolādi kopā ar brendiju. Ļauj atdzist.

Lielā bļodā uzputo sviestu ar cukuru līdz baltām putām. Pa vienai pievieno olas un puto, līdz kārtīgi samaisās. Pievieno šokolādes masu, mandeļu miltus, miltus, cepamo pulveri un sāli. Ar mikseri kārtīgi visu samaisa.
 

Lej mīklu taisnstūra pannā (noeļļotu). Ievieto bumbierus dziļi mīklā.

Cep apmēram 40-45 minūtes, līdz koka iesmiņam nelīp klāt mīkla. Ļauj atdzist pannā 15-20 min, līdz izņem no pannas. Apber ar pūdercukuru

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti

Rabarberu plātsmaize

1h • Vidēji grūti

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.