Karamelizēta sviesta ikru maizītes

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Karamelizēta sviesta ikru maizītes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     200 g
  • Bagete
     24 šķēlīte (-s)
  • Paipalu olas
     12 gab.
  • Foreles vai laša ikri
      pēc izvēles
  • Avokado
      pēc izvēles
  • Dīgsti
      pēc izvēles
  • Sāls
      pasniegšanai
  • Melnie pipari
      nedaudz

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš.

Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis.

Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu.

Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļuvis dzidrs. Tas prasa apmēram 15 minūtes.

Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.

 

Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas.

Tikai nedaudz atdzesē.

 

Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. 

Liec virsū novārītas olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai gabaliņos sagrieztu avokado. 

Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti