Karamelizēta sviesta ikru maizītes

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Karamelizēta sviesta ikru maizītes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Sviests
     200 g
  • Bagete
     24 šķēlīte (-s)
  • Paipalu olas
     12 gab.
  • Foreles vai laša ikri
      pēc izvēles
  • Avokado
      pēc izvēles
  • Dīgsti
      pēc izvēles
  • Sāls
      pasniegšanai
  • Melnie pipari
      nedaudz

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Vispirms karamelizē sviestu – vislabāk to dari dienu iepriekš.

Katliņā ar biezu dibenu liec sviestu un karsē uz vidēji lielas uguns, līdz sviests izkusis.

Pēc brīža tas sāks vārīties un pārklāsies ar putu kārtiņu.

Turpini karsēt, līdz putiņas pazudušas un sviests kļuvis dzidrs. Tas prasa apmēram 15 minūtes.

Pārlej to nelielā trauciņā un pilnīgi atdzesē.

 

Sakarsē pannu un liec tajā maizītes, apgrauzdējot no abām pusēm, lai ir kraukšķīgas, bet nekļūst sausas.

Tikai nedaudz atdzesē.

 

Uzsmērē maizītēm karamelizēto sviestu. 

Liec virsū novārītas olas un ikrus, ja vēlies – arī dīgstus vai gabaliņos sagrieztu avokado. 

Uzber nedaudz sāls un pavisam nedaudz piparu un pasniedz.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sālīta makrele

24h • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Bistro tunča salāti

12min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Garneļu un olu salāti

15min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša tartars ar paipalu olām

1h • Vidēji grūti