Kārtainā krēma kūka

  • Gatavošana 1h 10min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Dekors

  • Apelsīnu marmelāde
     300 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula
     1 gabali
  • Mellenes vai kazenes
     500 g
  • Saldais krējums
     200 ml
  • Vaniļas cukurs
     1 Tējkarotes
  • Cukurs
     2 Ēdamkarote
  • Grauzdētas mandeles
     100 g

Biskvītam

  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Milti
     250 g
  • Olas
     2 gab.
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Cukurs
     200 g
  • Vaniļas cukurs
     1 Tējkarotes
  • Sviests
     50 g
  • Pilnpiens
     120 ml

Krēmam

  • Saldais krējums 10%
     200 ml
  • Olas dzeltenumi
     2 gab.
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Cukurs
     50 g
  • Vaniļas cukurs
     1 Tējkarotes

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodā sakuļ olas ar cukuru un vaniļas cukuru.

Iemaisa miltus, cepamo pulveri un šķipsniņu sāls.

Katliņā karsē pienu ar sviestu, līdz sviests izkusis.

Lēnām iemaisa masā. Mīklu lej 20–22 cm lielā kūkas formā un liek cepeškrāsnī cepties 180 °C 25–30 min. vai kamēr biskvīts gatavs.

Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Atdzesē.

Katliņā uz lēnas uguns silda saldo krējumu.

Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar šķipsniņu sāls, cukuru un vaniļas cukuru.

Sakulto olu dzeltenumu masu lēnām pievieno uzkarsētajam saldajam krējumam un visu maisot silda, līdz masa sāk sabiezēt.

Atdzesē ledusskapī vismaz 1 h.

Atdzesētu biskvītu sagriež gabalos.

Pusi kārto traukā. Pārlej ar 2 ēdamkarotēm apelsīnu sulas. Pa virsu kārto pusi no marmelādēm, ogām un olu mērces.

Pēc tam atlikušo biskvītu, apelsīnu sulu, marmelādes, ogas un olu mērci. 

Sakuļ saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pārlej pāri kārtojumam.

Dekorē ar grauzdētām mandelēm.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti