Kārtainās mīklas gabaliņi un medū karamelizēti āboli

  • Gatavošana 45min
  • Viegli
Kārtainās mīklas gabaliņi un medū karamelizēti āboli

Sastāvdaļas

  • Kārtainā mīkla
     4 loksnes
  • Olas dzeltenums
     1 gabali
  • Saldais krējums
     2 tējk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Kanēlis
     0.5 tējk.
  • Kanzi® āboli
     3 gab.
  • Medus
     100 g
  • Sviests
     2 tējk.
  • Citronu sula
     2 tējk.
  • Biezs jogurts
     300 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kārtainās mīklas gabaliņi un medū karamelizēti āboli

Uzsildi krāsni līdz 180°C.

Ieklāj cepešpannā cepampapīru un uz tā novieto kārtainās mīklas loksnes. Atdali olas baltumu un sakul to ar tējkaroti saldā krējuma. Apsmērē kārtainās mīklas loksnes ar olas dzeltenuma maisījumu.

Sajauc cukuru ar kanēli un uzbirdini uz kārtainās mīklas loksnēm. Novieto divas kārtainās mīklas loksnes uz divām citām loksnēm. Abas kaudzītes sagriez un sadali deviņos gabalos. Cep šos gabalus cepeškrāsnī 20 min.

Kamēr tie cepas, sagriez nenomizotus Kanzi® ābolus daiviņās.

Izmanto kastroli ar biezu dibenu, aptuveni 5 minūtes sildi medu uz vidēja karstuma. Ik pa laikam medu apmaisi, līdz tas kļūst tumšāks un karamelizējas.

Samaisi sviestu, citronu sulu un ābola daiviņas un 5 minūtes sildi uz mērenas uguns.

Pasniedz ābolu šķēlītes siltas kopā ar biezu jogurtu un kārtainās mīklas gabaliņiem.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zaļās vafeles

30min • Vidēji grūti

Fritata ar dārzeņiem

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Augļu groziņš

1h • Vidēji grūti