Kartupeļu kroketes ar krējumu un ikriem

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti
Kartupeļu kroketes ar krējumu un ikriem
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Kroketēm

  • Kartupeļi
     300 g
  • Ola
     1 gab.
  • Milti
     4 ēdamk.
  • Eļļa
     500 ml
  • Sāls
      Pēc garšas
  • Ikri
     50 g
  • Krējums Creme fraiche
     40 g
  • Zaļumi pēc izvēles
      Dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Viegli pagatavojams našķis – kartupeļu kroketes ar krējumu un ikriem, kas pārsteigs gan ikdienā, gan svētkos! 🥔🍽️🐟✨

Novāri un sastampā kartupeļus, pievieno olu un miltus, lai izveidotu mīklai līdzīgu masu.

Mazā katliņā lej eļļu un sakarsē to līdz 180 grādiem.

No kartupeļu mīklas veido mazas bumbiņas un liec tās fritēties eļļā, līdz kroketes kļūst zeltaini brūnas.

Kad tās gatavas, izņem no eļļas un noliec uz papīra dvieļa, lai liekā eļļa notecētu.

Pasniedz kroketes ar krējumu, virsū liekot ikrus. Vienkāršākais veids, kā dekorēt ar krējumu, ir izmantot konditorejas maisiņu.

Dekorācijai papildus vari izmantot sezonas aktuālos zaļumus.

Līdzīgas receptes

Pesto standziņas

15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ātrā banānmaize

40min • Viegli

Ķimeņu siera bumbas

20min • Viegli