Kartupeļu putra ar trifeļu eļļu

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Kartupeļu putra ar trifeļu eļļu
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Saldais krējums
     200 ml
  • Kartupeļi
     750 g
  • Sviests
     50 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Siers Gouda ar trifelēm
     250 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katlā liec nomizotus kartupeļus, pārlej ar ūdeni un vāri, kamēr mīksti.

Nokās, izberz caur sieru.

Liec atpakaļ katlā uz mazas liesmas,pievieno nedaudz sāls un ķiploku.

Maisot lēnām lej klāt saldo krējumu un pievieno sviestu.

Svarīgi, lai liesma būtu maza, un putra visu laiku jāmaisa.

Pievieno pusi siera, iemaisi.

Pievieno otru pusi un maisi, līdz siers ir izkusis, ne tikai iemaisīts, un, ceļot uz augšu karoti, putra staipās.

Tas prasīs dažas minūtes.

Kad siers izkusis, uzreiz pasniedz ar piedevām, kuras tev garšo, vai vienkārši tāpat.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Grieķu jogurta mērce

2h 10min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes