Sastāvdaļas
-
Keila salāti80 g
-
Olīveļļa70 ml
-
Laims1 gabali
-
Indijas rieksti (grauzdēti)2 Ēdamkarote
-
Cietais siers (rīvēts)1 Ēdamkarote
-
Ķiploks1 daiva (-s)
-
Medus0.5 Tējkarotes
-
Sālspēc garšas
-
Piparipēc garšas
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.
Pēc garšas var pievienot vairāk laima sulas, kā arī, ja vēlas asāku, – mazliet čili piparus.
Pesto var glabāt noslēgtā traukā ledusskapī līdz pat 5 dienām.
Gatavojot salātus, parasti atjauc pesto ar nelielu daudzumu eļļas, lai iegūtu šķidrāku konsistenci.
Ieteikums!
Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Pīrāgi
Smūtiji
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Mājās gatavota maize