Keil salātu pesto

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Keil salātu pesto
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Keila salāti
     80 g
  • Olīveļļa
     70 ml
  • Laims
     1 gab.
  • Indijas rieksti (grauzdēti)
     2 ēdamk.
  • Cietais siers (rīvēts)
     1 ēdamk.
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Medus
     0.5 tējk.
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

Pēc garšas var pievienot vairāk laima sulas, kā arī, ja vēlas asāku, – mazliet čili piparus.

Pesto var glabāt noslēgtā traukā ledusskapī līdz pat 5 dienām.

Gatavojot salātus, parasti atjauc pesto ar nelielu daudzumu eļļas, lai iegūtu šķidrāku konsistenci.

Ieteikums!


Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Siera nageti

45min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Skotu ola palijas apvalkā

40min • Vidēji grūti
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli