Keil salātu pesto

  • Gatavošana 5min
  • Viegli
Keil salātu pesto
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Keila salāti
     80 g
  • Olīveļļa
     70 ml
  • Laims
     1 gabali
  • Indijas rieksti (grauzdēti)
     2 Ēdamkarote
  • Cietais siers (rīvēts)
     1 Ēdamkarote
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Medus
     0.5 Tējkarotes
  • Sāls
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visas sastāvdaļas liek blendera krūzē un samaļ.

Pēc garšas var pievienot vairāk laima sulas, kā arī, ja vēlas asāku, – mazliet čili piparus.

Pesto var glabāt noslēgtā traukā ledusskapī līdz pat 5 dienām.

Gatavojot salātus, parasti atjauc pesto ar nelielu daudzumu eļļas, lai iegūtu šķidrāku konsistenci.

Ieteikums!


Pamēģini pesto pievienot krējumam, jogurtam, zupām un citiem ēdieniem.

Saistītās receptes

Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Grieķu jogurta mērce

2h 10min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Sparģeļu tartars

20min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes