Sastāvdaļas
Sagatave
-
Pilngraudu auzu pārslas0.5 glāze (-s)
-
Sāls0.5 tējk.
-
Ūdens1.5 glāze (-s)
Putra
-
Piens400 ml
-
Kanēļa miza1 gab.
-
Žāvēti āboli (pēc izvēles)1 sauja (-s)
Pasniegšanai
-
Ābols1 gab.
-
Medus2 ēdamk.
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Ķepīgā, krēmīgā auzu putra
Novāri auzu pārslas sālsūdenī 3 minūtes un atstāj vismaz uz 20 minūtēm vai pat uz nakti, lai kārtīgi uzbriest.
Katlā mērenā siltumā sakarsē pienu ar kanēli.
Pievieno uzbriedinātās pārslas un žāvētos ābolus.
Pavāri 2–3 minūtes un pasniedz ar svaiga ābola šķēlītēm un medu.