Ķilavu majonēze ar romiešu lapām

  • Gatavošana 15min
  • Viegli
Ķilavu majonēze ar romiešu lapām
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Sastāvdaļas

Majonēzei

  • Ķilavas
     100 g
  • Cietais siers (rīvēts)
     100 g
  • Olīveļļa
     100 ml
  • Olas dzeltenums
     4 gab.
  • Citronu sula
      pēc garšas

Pasniegšanai

  • Romiešu salāti
      1 lapa
  • Bagete
     1 gabali
  • Cietais siers (rīvēts)
     50 g
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bageti sagriez šķēlītēs, pārlej ar nedaudz olīveļļu un sāli, tad liec krāsnī nedaudz nograuzdēties.

Romiešu lapas sadala un kārtīgi nomazgā.

Ķilavas nokāš, tad visas majonēzes sastāvdaļas liek blenderī un blenderē līdz vienmērīgai konsistencei.

Katru lapu atsevišķi iesmērē ar majonēzi un pasniedz ar papildus rīvētu sieru un maizes grauzdiņiem.

Saistītās receptes

Sēņu-siera kesadilja

15min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēts siers uz jogurta

30min • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēts siers ar salātiem

20min • Vidēji grūti