Sastāvdaļas
-
Ķīnas kāposts1.5 kg
-
Sāls75 g
-
Rīsu milti1 ēdamk.
-
Ūdens250 g
-
Cukurs1 ēdamk.
-
Čili pārslas0.5 ēdamk.
-
Paprikas pulveris1 ēdamk.
-
Ķiploks6 daiva (-s)
-
Ingvers3 cm
-
Sīpols0.5 gab.
-
Bumbiers vai ābols0.5 gab.
-
Burkāns1 gab.
-
Daikons0.5 gab.
-
Loki1 bunte (-s)
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 12 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Kimči
Ķīnas kāpostu sagriez gareniski 4 daļās un aiz katras lapas iesmērē sāli.
Atstāj uz 3 stundām, tad noskalo.
Ūdenī savāri rīsu miltus, cukuru, čili un paprikas pulveri, līdz masa sabiezē.
Ķiplokus, ingveru, sīpolu un bumbieri sablendē.
Burkānus un daikonu sarīvē stienīšos, lociņus sakapā.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā un iesmērē aiz katras Ķīnas kāposta lapas.