Ķiploku maize

  • Gatavošana 2h
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Milti

  • Silts piens
     180 ml
  • Sausais raugs
     7 g
  • Cukurs
     1 tējk.
  • Milti
     200 g
  • Sāls
     1 tējk.

Skābā krējuma maisījums

  • Ķiploku pulveris
     1 tējk.
  • Skābais krējums
     230 ml

Pesto

  • Loki
     100 g
  • Ķiploks
     2 daiva (-s)
  • Olīveļļa
     125 ml
  • Čedaras siers (baltais)
     60 g
  • Parmezāna siers
     25 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Blenderī ar S asmeni sasmalcini lokus un ķiploku.
Pievieno olīveļļu un abu veidu sierus.
Samaisi līdz viendabīgai masai.
Lielā bļodā siltā pienā izšķīdini sauso raugu ar cukuru.
Pievieno miltus un sāli, un labi samīci.
Apsedz ar dvielīti un liec siltā vietā uz 1 stundu, lai mīkla uzrūgst.
Mazā bļodiņā sajauc skābo krējumu ar ķiploku pulveri.
Uz miltiem apkaisītas virsmas, mīklu izrullē apmēram 15x20 cm lielā taisnstūrī.
Mīklu pārsmērē ar pusi skābā krējuma maisījuma un pārslaki ar pesto.
Mīklu gareniski sarullē, pārliec uz cepamās pannas un ar asu nazi pārgriez gareniski uz pusēm, lai atklātos pildījums.
Sapin pīnē ar pildījumu uz augšu.
Cep 35 minūtes 180°C līdz maize ir zeltaini brūna.
Pasniedz siltu ar atlikušo ķiploku krējumu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.