Ķirbju kanēļa pankūkas

  • Gatavošana 40min
  • Viegli
Ķirbju kanēļa pankūkas

Sastāvdaļas

  • Ķirbis
     500 g
  • Olas
     2 gab.
  • Milti
     2 ēdamk.
  • Cukurs
     1 ēdamk.
  • Kanēlis
     1 ēdamk.
  • Apelsīni
     1 gab.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Eļļa
      cepšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ķirbi nomizo un sagriež šķēlītēs. Tad apcep cepeškrāsnī vai tvaicē nelielā ūdens daudzumā, līdz šķēlītes kļuvušas mīkstas.

 Pēc tam samaļ vai izberž caur sietu, pievieno olas, cukuru, kanēli un šķipsniņu sāls.

Masai pierīvē apelsīna miziņu un pielej šī augļa sulu. 

Visu sajauc viendabīgā masā un pievieno miltus. 

Ja vēlas pankūku mīklu nedaudz šķidrāku, pielej mazliet piena, ūdens vai apelsīna sulas.

Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā cep pankūciņas, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Ideja!
Ja pievienosi mīklai vairāk piena, sulas vai ūdens, iegūsi gardas plānās pankūkas.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Pildītās spinātu pankūkas

25min • Vidēji grūti