Ķiršu galete

  • Gatavošana 2min
  • Viegli
Ķiršu galete
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīklai

  • Kviešu milti Rimi
     140 g
  • Pilngraudu rudzu milti Rimi
     50 g
  • Cukurs
     30 g
  • Sāls
     5 g
  • Sviests Rimi Smart
     115 g
  • Paniņas
     60 ml

Pildījumam

  • Ķirši Rimi bez kauliņiem saldēti
     400 g
  • Cukurs
     50 g
  • Kukurūzas ciete
     10 g
  • Citrons
     2 ēdamk.

Apsmērēšanai

  • Ola
     1 gab.
  • Cukurs
     1 ēdamk.

Pasniegšanai

  • Saldējums Rimi Smart vaniļas
     500 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Gardā ķiršu galete – kraukšķīga sviesta mīkla un sulīgs ķiršu pildījums, kas kūst mutē. Vienkārša, eleganta un ideāli piemērota svētku galdam vai mierīgai pēcpusdienai ar saldējuma piedevu.

Bļodā samaisi sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru un sāli.

Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un paniņas.

Ar pirkstiem saberz mīklu drupačās, pēc tam samīci līdz izveidojas viengabalaina mīkla.

Ietin to pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz stundu.

Tikmēr bļodā atlaidini ķiršus, pievieno cukuru, kukurūzas cieti un citrona sulu, visu kārtīgi samaisi.

Atdzesēto mīklu lēnām izrullē lielā aplī.

Tā būs trausla, tāpēc, ja kādā vietā tā pārplīst, ar pirkstiem “salipini” to kopā.

Mīklu pārceļ uz cepampapīra, tās centrā liec ķiršus, bet ārējās malas pārloki pāri ogām.

Sakul vienu olu un viegli pārsmērē mīklu, pēc tam pārber maliņas ar cukuru.

Galeti cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 °C apmēram 30 minūtes.

Pavāra padoms: kraukšķīgāku mīklu iegūsi, ja galeti cepsi uz jau iepriekš uzkarsētas pannas. Galeti pasniedz vēl siltu kopā ar vaniļas saldējumu.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Aveņu-jogurta kūka

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ķirbju krēma pasta

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes