Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Klasiskie Fish & Chips
-
Gatavošana 30min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Kartupeļi2 gab.
-
Atlaidināta baltā zivs150 g
-
Tumšais alus70 ml
-
Milti35 g
-
Kukurūzas milti35 g
-
Medus0.5 tējk.
-
Sāls0.5 tējk.
-
Majonēze ar kaudzi2 Ēdamkarote
-
Gurķu sinepju majonēze1 ēdamk.
-
Citronu sulaNedaudz
-
Zaļie zirnīši70 g
-
EtiķisNedaudz
-
Eļļa1 L
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 1 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Klasiskie Fish & Chips - lieliski gan ātrai maltītei, gan nesteidzīgai baudīšanai!
Zivij uzber sāli un notur 10 minūtes. Pa to laiku nomizo kartupeļus un sagriež to strēmelītēs. Zem tekoša ūdens no kartupeļiem noskalo lieko cieti.
Katlā ar ūdeni pievieno tējkaroti sāls un vāra kartupeļus 5 minūtes.
Citā katlā uzkarsē aptuveni 1l eļļas līdz 180 grādu temperatūrai. Kad eļļa uzkarsusi, tajos liek fritēties kartupeļus.
Kamēr kartupeļi fritējas, zivi panē kviešu miltos un noliek malā.
Taisa alus mīklu. Sākumā bļodā sajauc kviešu un kukurūzas miltus, nedaudz sāli un medu, tad pielej klāt tumšo alu un kārtīgi maisa. Mērcei jābūt skābā krējuma konsistencē.
Kad kartupeļi ir zeltaini brūni, tos izņem no eļļas. Miltos iepanēto zivi apvīļā alus mīklā un liek fritēties eļļā.
Kamēr fritējas zivs, pagatavo mērcīti: sajauc majonēzi, gurķu-sinepju majonēzi un citronu sulu.
Uz pannas uzkarsē zaļos zirnīšus ar etiķi un sāli. Kad tie ir sakarsēti, no pannas tos ieliek bļodiņā un sastampā.
Kad zivs mīklas garoziņa ir zeltaini brūna, to izņem no eļļas.
Uz liela šķīvja servē fritētos kartupeļus, zivi, mērcīti un zaļos zirnīšus. Pēc izvēles, zivi var apslacīt ar nedaudz citrona sulu.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.