Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem

  • Gatavošana 2h
  • Viegli
Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Mazie kartupelīši
     400 g
  • Ķiploks
     2 gabali
  • Olīveļļa
     6 Ēdamkarote
  • Provansas vai Vidusjūras garšvielas
      pēc garšas
  • Rozmarīns un/vai timiāns
      pēc garšas
  • Pipari
      pēc garšas
  • Sāls
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Šī ir viena no manām mīļākajām receptēm, ko iemācījos pirms 30 gadiem Sanfrancisko. Krāsnī ceptos kartupeļus būs ļoti labi servēt pie gaļas, īpaši ar jēru, kā arī pie hamburgeriem frī kartupeļu vietā.

Sagriež kartupeļus četrās daļās. Uzliek katru kaudzīti uz cepamā papīra (uz apm. 35 cm x 35 cm liela kvadrāta).

Katru aplej ar eļļu, uzber ķiploka daiviņas (nemizotas), apkaisa ar garšvielām un uzliek vienu vai divus rozmarīna un/vai timiāna zariņus.

Aiztaisa papīru ciet, izveidojot paciņu.

Saliek visas četras paciņas uz pīrāgu pannas vai lēzenā cepamā traukā un 225 grādu karstumā cep cepeškrāsnī 35 minūtes.

Jāuzmanās, taisot paciņas vaļā, – smaržīgs, bet ļoti karsts tvaiks.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Veģetārā lazanja

2h 10min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli