Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci

Sastāvdaļas

  • Kastaņi (ēdamie)
     1 kg
  • Ūdens
      mērcēšanai
  • Kanēļa standziņa
      1 gab.
  • Krustnagliņas
      1 sauja
  • Mandarīnu miza
     2 gab.
  • Smaržīgie pipari
      1 sauja
  • Anīsa zvaigzne
     2 gab.
  • Karameļu mērce
     200 ml

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kastaņus pārlej ar dzeramo ūdeni un atstāj mērcēties, lai tie kļūtu gan sulīgāki, gan miza mīkstāka.

Nosusini tos un ar nazi iegriez krustiņu kastaņa mizā.

To var arī nedarīt, bet tad var gadīties, ka tie atsprāgst vaļā cepšanās procesā, kā popkorns.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Kastaņus ber uz paplātes, pievieno garšvielas un liec cepties līdz kastaņu serde kļūst riekstu brūnā krāsā.

Kastaņus pasniedz ar karameļu mērci.

Tos var pievienot arī salātiem, gatavot arī sāļajā versijā.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes