Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci

  • Gatavošana 35min
  • Viegli
Krāsnī cepti kastaņi ar karameļu mērci

Sastāvdaļas

  • Kastaņi (ēdamie)
     1 kg
  • Ūdens
      mērcēšanai
  • Kanēļa standziņa
      1 gab.
  • Krustnagliņas
      1 sauja
  • Mandarīnu miza
     2 gab.
  • Smaržīgie pipari
      1 sauja
  • Anīsa zvaigzne
     2 gab.
  • Karameļu mērce
     200 ml

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Kastaņus pārlej ar dzeramo ūdeni un atstāj mērcēties, lai tie kļūtu gan sulīgāki, gan miza mīkstāka.

Nosusini tos un ar nazi iegriez krustiņu kastaņa mizā.

To var arī nedarīt, bet tad var gadīties, ka tie atsprāgst vaļā cepšanās procesā, kā popkorns.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Kastaņus ber uz paplātes, pievieno garšvielas un liec cepties līdz kastaņu serde kļūst riekstu brūnā krāsā.

Kastaņus pasniedz ar karameļu mērci.

Tos var pievienot arī salātiem, gatavot arī sāļajā versijā.

Saistītās receptes

Tunča rīsu bumbiņas

40min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Gogelmogels ar ogām

10min • Viegli