Krāsnī ceptu ābolu un cidoniju biezenis

  • Gatavošana 30min
  • Viegli
Krāsnī ceptu ābolu un cidoniju biezenis
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

  • Rudens āboli
     1.5 kg
  • Cidonijas
     2 gab.
  • Medus (pēc izvēles)
     1 ēdamk.
  • Sviests
     2 ēdamk.

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Ir vairāki veidi, kā pagatavot ābolu biezeni – cept mizotus ābolus vai ar visu mizu un serdi. No tā būs atkarīga biezeņa krāsa un garša. Katrs ābols ir citāds – miltaināks, sulīgāks, saldāks, skābāks. Tāpēc, gatavojot biezeni, izmēģini visas versijas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Ābolus noskalo un pārgriez uz pusēm vai ceturdaļās.
Pievieno cidonijas, medu un sviestu.
Cep, līdz āboli izjukuši un cidonijas mīkstas – 20–25 minūtes.
Ābolus izspied caur smalku sietu un pildi burkās.
Ja vēlies to uzglabāt ilgāku laiku, izkarsē burkas un aizvākojot sakarsē tās.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu kūka

1h 30min • Vidēji grūti