Kraukšķīgā rudzu maizīte

  • Gatavošana 4h 30min
  • Vidēji grūti
Kraukšķīgā rudzu maizīte
Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Sastāvdaļas

  • Rudzu milti
     200 g
  • Smalkais jūras sāls
     5 g
  • Svaigs raugs
     5 g
  • Silts ūdens
     175 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sajauc miltus ar sāli. Siltā ūdenī izšķīdina raugu un pievieno miltiem.

Samīca mīklu, līdz tā kļūst gluda un lipīga. Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties 3 stundas.

Pārsedz mīklu ar pārtikas plēvi un atstāj nostāvēties 3 stundas.

Izrullē mīklu uz cepamā papīra aptuveni 1 cm biezumā.

Ar pirkstu vai koka irbulīti iespiež mīklā bedrītes un apkaisa ar rudzu miltiem.

Apsedz maizes mīklu ar dvieli un ļauj nostāvēties vēl stundu.

Pa to laiku sakarsē krāsni līdz 200°C.

Sagriež maizi četrstūros un liek cepties 30-40 minūtes.

Kad maize izcepusies un padzisusi, to salauž gabalos un pasniedz ar sviestu.

Ieteikums! Lai maize būtu vēl veselīgāka, izvēlies pilngraudu rudzu miltus.

Saistītās receptes

Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Vegāniskie cepumi ar saldējumu

1h 20min • Vidēji grūti