Krēmsiera uzkoda

  • Gatavošana 50min
  • Vidēji grūti
Krēmsiera uzkoda
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Kārtainā mīkla Selection by Rimi
     400 g
  • Paipalu ola
     1 gab.
  • Piens
     20 ml

Krēms

  • Krēmsiers ar baravikām un trifelēm
     100 g
  • Biezs skābais krējums
     70 g

Sēnes

  • Sviests
     20 g
  • Šampinjoni
     150 g
  • Rozmarīns
     1 tējk.
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • Ķiploki
     1 daiva (-s)

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu.
Ņem saldēto mīklu, sagriez plāksni 8-10 gabalos un liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.
Sadursti ar dakšu.
Traukā samaisi olu ar pienu, apsmērē katru mīklas plāksnīti un liec cepties uz 12-14 minūtēm, kamēr zeltainas.
Tikmēr sakarsē pannu, ieliec tajā sviestu un izkausē.
Liec pannā gabalos sagrieztas sēnes, sakapātu rozmarīnu, sāli un cep uz palielas liesmas, līdz sēnes zeltainas.
Pievieno ķiploku (izspiestu caur ķiplokspiedi) un piparus un pacep vēl 2 minūtes.
Atdzesē.
Izņem no krāsns gatavos cepumus.
Atdzesē.
Tikmēr samaisi krēmsieru ar krējumu.
Kad viss atdzisis, krēmsieru liec uz kārtainās mīklas un virsū kārto sēnes.
Pasniedz.

Līdzīgas receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Burkānlaša maizītes

40min • Viegli
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sātīgā fokača

5h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes