Kvinojas salāti ar kalē un krāsnī ceptu cukīni

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Kvinojas salāti ar kalē un krāsnī ceptu cukīni
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Sastāvdaļas

Pamatēdiens

  • Salātu maisījums
     125 g
  • Kvinoja
     200 g
  • Kale kāposti
     50 g
  • Cukini
     1 gabali
  • Mandeles (grauzdētas)
     50 g
  • Tomāti ķiršu
     200 g
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Olīveļļa
      tomātu un cukīni apslacīšanai
  • Sāls
      pēc garšas
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pētersīļu pesto

  • Pētersīļi
     3 Šķipsniņa
  • Ķiploks
     1 daiva (-s)
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Citrona sula
     0.5 gabali
  • Čili pipari
      naža gals
  • Vīnogu kauliņu eļļa
     200 ml
  • Melnie pipari
      pēc garšas

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Pagatavo pētersīļu pesto: visas sastāvdaļas sablendē līdz viendabīgai mērces konsistencei.

Pesto lej burciņā un lieto ar salātiem, cik nepieciešams.

 

Kvinoju noskalo un vāri sālsūdenī, kamēr mīksta. Nokās.

Cukīni sagriez ļoti plānās strēmelēs, ķirštomātiņus apslaki ar eļļu un ķiploku, pārkaisi sāli un piparus, grilē vai apcep cepeškrāsnī.

Kalē apslaki ar eļļu un apcep cepeškrāsnī pāris minūtes. 

Uz šķīvja kārto zaļo mazgāto salātu mix, grilētos cukīni, tomātus, kalē, vidū liec kvinoju, pārslaki ar pesto un pārkaisi grauzdētas mandeles.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Laša bļoda

40min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes