Laša burgeri ar marinētu fenheli

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 15min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Laša kotletēm

  • Laša fileja
     480 g
  • Šalotes sīpols
     1 gab.
  • Svaigi malti pipari
     pēc garšas
  • Sāls
     pēc garšas

Burgeriem

  • Burgermaize
     4 gab.
  • Latvijas tomāts
     1 gab.
  • Rukolas lapas
     4 sauja
  • Laims (sula)
     1 gab.
  • Fenhelis
     1/2 gab.
  • Medus
     1/2 ĒK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Samaļ vai smalki sakapā laša fileju.

Pievieno smalki sagrieztus šalotes sīpolus, piparus un sāli pēc garšas.

Izveido kotletes.

Fenheli sagriež plānās šķēlītēs, aplej ar laima sulu un pievieno medu.

Viegli ar rokām samīca fenheli, lai izdalītos sula un tas kļūtu mīkstāks.

Uz sakarsēta grila restēm apgrilē burgermaizīšu pusītes, lai kraukšķ.

Laša kotletes apcep no abām pusēm.

Gatavo burgerus.

Mērcēm vari izmantot vai nu pikanto tomātu mērci, vai pašmāju gatavotu majonēzi, taču iesaku pievienot vairāk ķiploku un citrona sulu.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!