Sastāvdaļas
Zupa
-
Lēcas300 g
-
Burkāns1 gabali
-
Čili pipari1 gab.
-
Sīpols2 gabali
-
Ķiploks3 daiva (-s)
-
Olīveļļa30 ml
-
Sviests20 g
-
Vistas buljons1.5 L
-
Vistas gaļa no buljonapēc izvēles
Piedevas
-
Skābais krējums100 g
-
Rudzu maizepēc izvēles
Pagatavošana
Vērts zināt
Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Katlā sakarsē eļļu ar sviestu, pievieno smalki sagrieztus burkānus, sīpolus, ķiploku un čili, nedaudz pasautē un pievieno iepriekš sagatavotu vistas buljonu. Kad tas sāk vārīties, pievieno lēcas un vāri 25 minūtes.
Tad liec zupā plucinātu vistas gaļu no buljona un vāri vēl 10 minūtes.
Ļauj ievilkties garšām un pasniedz ar krējumu un rudzu maizi.
Saistītās receptes
Ēdienu veidi
Zupas
Salāti un uzkodas
Pamatēdieni
Sautējumi
Pudiņi
Kūkas
Marinējumi
Pīrāgi
Smūtiji
Boles
Mērces
Pankūkas
Pamatsastāvdaļas
Cūkgaļa
Liellopu gaļa
Putnu gaļa
Lasis
Zivis un jūras veltes
Dārzeņi
Pasta
Miltu ēdieni
Siers
Rīsi
Piena produkti
Ogas
Trusis
Jēra gaļa
Dzīvesstils
Ēdieni veģetāriešiem
Ēdieni vegāniem
Bezglutēna ēdieni
Grilēdieni
Bez laktozes ēdieni
Labākai dzīvei
Pikants
Streetfood ēdieni
Lieto ar mēru
Mājās gatavota maize