Lieldienu olu sacepums

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Lieldienu olu sacepums
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Tostermaize
     1 gab.
  • Sviests
     0.5 gabali
  • Olas
     8 gab.
  • Saldais krējums
     500 g
  • Čedaras siers
     400 g
  • Bekons
     300 g
  • Brokolis
     400 g
  • Garšvielas Provansas
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Ēdamkarote
  • Piecu piparu maisījums
     1 Ēdamkarote
  • Rīvmaize
     3 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.

Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

 

Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.

Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.

Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.

Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

 

Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. 

Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. 

Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. 

Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kartupeļu salāti

30min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sparģeļi ar olām

20min • Viegli
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Filo pīrāgs

30min • Vidēji grūti