Lieldienu olu sacepums

  • Gatavošana 1h
  • Viegli
Lieldienu olu sacepums
Ilze Jurkāne
Ilzes Jurkānes receptes

Sastāvdaļas

  • Tostermaize
     1 gab.
  • Sviests
     0.5 gabali
  • Olas
     8 gab.
  • Saldais krējums
     500 g
  • Čedaras siers
     400 g
  • Bekons
     300 g
  • Brokolis
     400 g
  • Garšvielas Provansas
     2 ēdamk.
  • Sāls
     1 ēdamk.
  • Piecu piparu maisījums
     1 ēdamk.
  • Rīvmaize
     3 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.

Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.

 

Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.

Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.

Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.

Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.

 

Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. 

Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. 

Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. 

Pasniedz karstu.

Saistītās receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Spāņu omlete latviešu stilā

3h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes
Mārtiņš Sirmais
Mārtiņa Sirmā receptes

Omletes mafini

30min • Viegli

Mannas biezputra

15min • Viegli