Liellopa gaļas rullīši ar plūmēm

  • Sagataves 15min ,  Gatavošana 1h 45min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

  • Liellopa karbonādes
     400 g
  • Rimi žāvētās plūmes
     200 g

Mērcei

  • Olīveļļa
     20 ml
  • Sīpols
     1 gab.
  • Ķiploks
     3 daiviņa
  • Liellopa buljons
     300 ml
  • Tomātu pasta
     50 g
  • Žāvētas plūmes
     8 gab.
  • Rimi Kajēnas pipari
     1 TK

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liellopa karbonādi sagriez pēc iespējas vienāda lieluma gabalos un ar gaļas āmuru izklapē plānos paklājiņos.

Tajos liec pa vidu plūmi un sarullē rullīšos.

 

Paralēli gatavo mērci. Olīveļļā sautē sagriezta sīpola un ķiploka gabaliņus.

Pievieno tomātu pastu.

Pasautē un pievieno buljonu ar plūmēm un Kajēnas pipariem.

Vāri 15 minūtes, tad visu sablendē mērcē.

 

Mērci pārlej liellopa rullīšiem, tos liekot cepeša pannā un pārklājot ar foliju, vai labāk čuguna katlā ar vāku.

Liec cepeškrāsnī un cep 200 grādos 1 - 1,5 stundu.

 

Pasniegt var gan siltus, gan atdzisušus. 

Ļoti labi garšo ar rukolas mikrosalātiem.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!