Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.
Limoncello tiramisu
-
Gatavošana 25min
-
Viegli
Sastāvdaļas
-
Cepumi Rimi Dāmu pirkstiņi1.5 paciņa (-s)
-
Citronu miziņas1 gab.
Sīrupam
-
Liķieris Limoncello230 ml
-
Ūdens230 ml
-
Cukurs130 g
Krēmam
-
Vistu olas6 gab.
-
Cukurs160 g
-
Sāls0.5 tējk.
-
Siers Mascarpone500 g
-
Liķieris Limoncello (bezalkoholiskajā versijā - citrona sula)30 ml
Kā gatavot
Noderīgi
Šī recepte ir pielāgota 8 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.
Viegls deserts ar citronu svaigumu pavasara saulainajiem mirkļiem. 🌼🍋
Savieno Limoncello ar ūdeni un cukuru, uzvāri. Novārot sīrupu, alkohols iztvaikos, tāpēc tas būs drošs deserts arī tiem, kuri nelieto alkoholu.
Atdali olu dzeltenumus no baltumiem.
Baltumus saputo ar sāli gaisīgā krēmā. Dzeltenumus puto ar cukuru biezā, gaišā krēmā.
Uzputotajiem dzeltenumiem pievieno Mascarpone, liķieri un samaisi. Tad krēmā iecilā baltumus.
Kārto tiramisu - iegremdē cepumus sīrupā uz 1-2 sekundēm un liec traukā.
Pārklāj ar pusi krēma, liec otro cepuma kārtu un pārlej atlikušo krēmu.
Pa virsu uzrīvē citrona miziņu. Liec ledusskapī uz 4 stundām vai uz nakti.
Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.
Alkohola dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.