Madeleine cepumi

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Madeleine cepumi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     100 g
  • Olas (M izmēra)
     2 gab.
  • Milti
     100 g
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Cepamais pulveris
     0.33 tējk.
  • Apelsīna miziņa
     1 tējk.
  • Apelsīna sula
     1 ēdamk.

Glazūra

  • Piena šokolāde
     100 g
  • Zaļās pistācijas
     30 g

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu.

Bļodā liec vienu veselu olu un dzeltenumu no otras olas, saputo kopā ar cukuru.

Pievieno atlikušās mīklas sastāvdaļas.

Mīklu atstāj uz 20 minūtēm.

 

Pildi Madeleine formiņās. 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cep 15 minūtes. 

Atdzesē cepumus. 

Katru pusīti iemērc izkausētā šokolādē un pārkaisi ar sakapātām pistācijām. 

Ļauj šokolādei sastingt.

Līdzīgas receptes

Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Zemeņu saldējums

30min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Zemeņu un krēma kārtojums

1h 20min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti