Madeleine cepumi

  • Gatavošana 55min
  • Viegli
Madeleine cepumi
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sviests
     100 g
  • Olas (M izmēra)
     2 gab.
  • Milti
     100 g
  • Baltais cukurs
     100 g
  • Cepamais pulveris
     0.33 Tējkarotes
  • Apelsīna miziņa
     1 Tējkarotes
  • Apelsīna sula
     1 Ēdamkarote

Glazūra

  • Piena šokolāde
     100 g
  • Zaļās pistācijas
     30 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 10 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Izkausē sviestu.

Bļodā liec vienu veselu olu un dzeltenumu no otras olas, saputo kopā ar cukuru.

Pievieno atlikušās mīklas sastāvdaļas.

Mīklu atstāj uz 20 minūtēm.

 

Pildi Madeleine formiņās. 

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, cep 15 minūtes. 

Atdzesē cepumus. 

Katru pusīti iemērc izkausētā šokolādē un pārkaisi ar sakapātām pistācijām. 

Ļauj šokolādei sastingt.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti