Magoņmaizītes ar šokolādes glazūru

  • Gatavošana 1h 20min
  • Viegli

Sastāvdaļas

Mīkla

  • Sausais raugs
     14 g
  • Piens (silts)
     250 ml
  • Cukurs
     80 g
  • Olas
     2 gab.
  • Sviests (izkausēts)
     80 g
  • Eļļa
     2 ēdamk.
  • Milti
     500 g
  • Sāls
     0.5 tējk.

Pildījums

  • Cukurs
     200 g
  • Magoņu sēkliņas
     200 g
  • Sakulta ola (apsmērēšanai)
     1 gab.
  • Sviests (mīksts)
     180 g

Glazūra

  • Piens
     50 ml
  • Cukurs
     100 g
  • Kakao
     30 g
  • Sviests
     50 g

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Bļodiņā sajauc raugu ar 1 ēdamk. cukura un mazliet silta piena un atstāj uzbriest 10–15 min.

Lielā bļodā samaisa izkausētu sviestu, atlikušo pienu, eļļu, cukuru un olas.

Pievieno aktivizēto raugu, miltus un sāli.

Visu mīca, līdz mīkla nelīp pie rokām.

Apsedz ar dvielīti un liek raudzēties 30 min.

Kad mīkla gatava, to izrullē plānā kārtā. Jo plānāka mīkla, jo gardākas maizītes.

Izrullēto gabalu ieziež ar mīkstu sviestu, pārkaisa ar magoņu sēkliņām un cukuru.

 No vienas malas rullē ciet kā ruleti un sagriež aptuveni 2 cm biezās šķēlēs.

Kārto pannā, kas izklāta ar cepamo papīru, bulciņas apakšiņu saspiežot.

Apsmērē ar sakultu olu. Liek uzrūgt 10–15 min.

Liek uzkarsētā krāsnī cepties 180 °C apmēram 20–30 min., līdz bulciņas ir zeltaini brūnas.

Gatavo glazūru. Katlā samaisa pienu ar cukuru un kakao un uz lēnas uguns vāra, līdz sāk sabiezēt.

Pievieno sviestu.

Atdzesē.

Gatavās maizītes atdzesē un pārklāj ar kakao glazūru.

Saistītās receptes

Zicca pīrāgs

1h 35min • Vidēji grūti

Piparkūku namiņš

1h 30min • Vidēji grūti

Piparkūku riekstiņi

1h • Vidēji grūti

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli