Maizes zupa ar putukrējumu

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Tumšā rudzu maize
     300 g
  • Žāvētas aprikozes
     190 g
  • Žāvētas plūmes
     180 g
  • Cukurs
     50 g
  • Tumši brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Svaiga citronu sula
     2 ēdamk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Putukrējums
      dekorēšanai
  • Ogas
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maizi sagriez kubiņos un liec uz cepamās pannas.
Cep 180°C apmēram 15 minūtes līdz tā ir viegli grauzdēta un sausa.
Liec katlā, pārlej ar verdošu ūdeni.
Ļauj maizei izmirkt, tad visu ar blenderi samaļ.
Pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes, žāvētas plūmes, cukurus, garšvielas un visu uzvāri.
Uz mazas uguns visu vāri, bieži maisot, lai nepiedeg, kamēr žāvētie augļi ir mīksti.
Ja vēlies pievieno vēl cukuru.
Atdzesē.
Pasniedz ar putukrējumu un ogām, veidojot zvēru sejiņu.

Saistītās receptes

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-vaikalā.