Maizes zupa ar putukrējumu

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

  • Tumšā rudzu maize
     300 g
  • Žāvētas aprikozes
     190 g
  • Žāvētas plūmes
     180 g
  • Cukurs
     50 g
  • Tumši brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Svaiga citronu sula
     2 ēdamk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Putukrējums
      dekorēšanai
  • Ogas
      dekorēšanai

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Maizi sagriez kubiņos un liec uz cepamās pannas.
Cep 180°C apmēram 15 minūtes līdz tā ir viegli grauzdēta un sausa.
Liec katlā, pārlej ar verdošu ūdeni.
Ļauj maizei izmirkt, tad visu ar blenderi samaļ.
Pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes, žāvētas plūmes, cukurus, garšvielas un visu uzvāri.
Uz mazas uguns visu vāri, bieži maisot, lai nepiedeg, kamēr žāvētie augļi ir mīksti.
Ja vēlies pievieno vēl cukuru.
Atdzesē.
Pasniedz ar putukrējumu un ogām, veidojot zvēru sejiņu.

Līdzīgas receptes

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edagara Sandera receptes

Citronu biezpiena saldējums

30min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).