Maizes zupa ar putukrējumu

  • Gatavošana 40min
  • Vidēji grūti

Uzspiežot uz YouTube video aktivizēšanas pogas, Tu apstiprini, ka Tavi turpmāk izvēlētie RIMI recepšu video tiek ielādēti no YouTube un YouTube privātuma iestatījumi un privātuma politika ir piemērojama.

Sastāvdaļas

  • Tumšā rudzu maize
     300 g
  • Žāvētas aprikozes
     190 g
  • Žāvētas plūmes
     180 g
  • Cukurs
     50 g
  • Tumši brūnais cukurs
     2 ēdamk.
  • Svaiga citronu sula
     2 ēdamk.
  • Kanēlis
     1 tējk.
  • Maltas krustnagliņas
     0.25 tējk.
  • Sāls
     0.25 tējk.
  • Putukrējums
      dekorēšanai
  • Ogas
      dekorēšanai

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Maizi sagriez kubiņos un liec uz cepamās pannas.
Cep 180°C apmēram 15 minūtes līdz tā ir viegli grauzdēta un sausa.
Liec katlā, pārlej ar verdošu ūdeni.
Ļauj maizei izmirkt, tad visu ar blenderi samaļ.
Pievieno gabaliņos sagrieztas aprikozes, žāvētas plūmes, cukurus, garšvielas un visu uzvāri.
Uz mazas uguns visu vāri, bieži maisot, lai nepiedeg, kamēr žāvētie augļi ir mīksti.
Ja vēlies pievieno vēl cukuru.
Atdzesē.
Pasniedz ar putukrējumu un ogām, veidojot zvēru sejiņu.

Līdzīgas receptes

Jogurta tosti ar ogām

20min • Viegli

Aperol Spritz

5min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Ābolu pīrāgs ar pīnēm

1h 30min • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Dedzinātā Basku siera kūka

1h • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes