Makarūni

  • Gatavošana 1h 55min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Makarūni

  • Olas baltumi (istabas temperatūrā)
     3 gab.
  • Cukurs
     50 g
  • Pūdercukurs
     210 g
  • Mandeļu milti (smalka maluma)
     90 g
  • Sāls
     1 Tējkarotes

Pildījums

  • Krēmsiers
     225 g
  • Pūdercukurs
     160 g
  • Piens
     2 Ēdamkarote
  • Zemeņu zapte
      pēc garšas

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 16 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Visu masu pildi konditorejas maisiņā. Uz pannas izklāj cepampapīru un veido apaļas cepumu formas. Centies veidot vienāda lieluma cepumus.

Nedaudz paklapē pannu, lai masa izlīdzinātos un atbrīvotos no gaisa burbuļiem, un ļauj tiem atpūsties 1 h, līdz veidojas virskārta, kas nelīp pie pirksta. Tad liec cepties 150°C uz 15 minūtēm. Ļauj atdzist vismaz 10 minūtes, līdz saceptos cepumus var viegli noņemt no cepampapīra.

Tikmēr gatavo krēmu. Bļodā samaisi krēmsieru, pūdercukuru un pienu.

Sapildi masu konditorejas maisiņā un noliec malā, gaidot, kad sacepsies cepumi.

Saputo olu baltumus ar šķipsniņu sāls un pakāpeniski pievieno cukuru. 

Caur sietiņu iesijā mandeļu miltus un pūdercukuru. Visu masu apmaisi ar silikona lāpstiņu līdz viendabīgai konsistencei. Masai jābūt staipīgai un plūstoši jākrīt no lāpstiņas, nepārraujoties.

Paņem vienu cepumu, uz tā uzspiež pildījuma masu riņķa formā. Vidū ieliek ievārījumu un pa virsu liek otru cepumu.

Makarūnus var glabāt ledusskapī. Tie vislabāk garšos nākamajā dienā, bet, ja nevar sagaidīt, droši baudi uzreiz kā gatavi.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti

Saldais persiku kārtojums

2h 30min • Vidēji grūti