Mandeļu cepumi

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     130 g
  • Milti
     300 g
  • Cepamais pulveris
     1 tējk.
  • Sāls
     1 šķipsniņa (-s)
  • Olas
     2 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Medus
     1 ēdamk.
  • Citrona miziņa
     1 gab.
  • Sviests
     1 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Rimi Gardēžu mandeļu cepumu video recepte. Vēlies nogaršot Itāļu klasiku? Mums ir recepte tieši Tev. Izmēģini pagatavot mājās gardos Itāļu cepumus ar mandelēm.

Uz cepamās pannas izber mandeles un liek grauzdēties cepeškrāsnī 180 °C 5 min. Atdzesē.

Saputo olas ar cukuru. 

Pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un rīvētu citrona miziņu.

Viegli samaisa.

Masā iemaisa grauzdētas mandeles.

Mīklu sadala divās daļās un veido garus, plānus kukulīšus, kuru augstums nepārsniedz 6 cm.

Liek uz cepamās pannas un cep 200 °C 20 min., līdz ārpuse kļuvusi zeltaini brūna.

Mazliet atdzesē un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

Liek uz cepamās restes un cep vēlreiz 200 °C 5–7 min., līdz šķēles apbrūnējušas. 

Cepumus slēgtā traukā var uzglabāt pat vairākas nedēļas.

Pievieno medu un sviestu.

Saistītās receptes

Krēmšnite

1h 10min • Vidēji grūti

Rabarberu plātsmaize

1h • Vidēji grūti

Zemeņu čia pudiņš

15min • Viegli

Burkānu mafini

30min • Vidēji grūti

Lieldienu siera kūka

1h 15min • Viegli
Noderīgi

Informācija par 30 dienu zemāko pārdošanas cenu mājaslapā norādītajām precēm, kuras nav ātrbojīgas, pieejama tirdzniecības vietā (pie preces cenu zīmes) vai arī e-veikalā.