Mandeļu cepumi

  • Gatavošana 45min
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • Mandeles
     130 g
  • Milti
     300 g
  • Cepamais pulveris
     1 Tējkarotes
  • Sāls
     1 Šķipsniņa
  • Olas
     2 gab.
  • Cukurs
     150 g
  • Medus
     1 Ēdamkarote
  • Citrona miziņa
     1 gabali
  • Sviests
     1 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Uz cepamās pannas izber mandeles un liek grauzdēties cepeškrāsnī 180 °C 5 min. Atdzesē.

Saputo olas ar cukuru. 

Pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls un rīvētu citrona miziņu.

Viegli samaisa.

Masā iemaisa grauzdētas mandeles.

Mīklu sadala divās daļās un veido garus, plānus kukulīšus, kuru augstums nepārsniedz 6 cm.

Liek uz cepamās pannas un cep 200 °C 20 min., līdz ārpuse kļuvusi zeltaini brūna.

Mazliet atdzesē un sagriež apmēram 1 cm biezās šķēlēs.

Liek uz cepamās restes un cep vēlreiz 200 °C 5–7 min., līdz šķēles apbrūnējušas. 

Cepumus slēgtā traukā var uzglabāt pat vairākas nedēļas.

Pievieno medu un sviestu.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Līgo siera kūka

1h 30min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Līgo ogu kūka

3h • Viegli
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Rabarberu strūdele

2h • Vidēji grūti