Mandeļu krēma kūciņas

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Mandeļu krēma kūciņas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Smilšu mīkla
     240 g
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Piens Rimi 3.5%
     250 ml
  • Mandeļu milti
     60 g
  • Pūdercukurs
     60 g
  • Vaniļas pāksts
     0.5 gab.
  • Dzērvenes
     50 g

Krēms

  • Olu baltumi
     2 gab.
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Ūdens
     2 ēdamk.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Instrukcijas

Noderīgi

Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku. [2, *] Šī recepte ir paredzēta: n porcijām. Mainot porciju daudzumu, automātiski tiek mainīts nepieciešamo sastāvdaļu daudzums. Dažos gadījumos tas var ietekmēt pagatavošanas laiku.

Sadali smilšu mīklu 6 daļās pa 40 g, izrullē un ieklāj formiņās. Formiņas ar mīklu ieliec ledusskapī uz 20 minūtēm.

Pa to laiku uzsildi pienu ar vaniļu. Ļauj pienam pievilkt vaniļas garšu. Olu dzeltenumiem pievieno mandeļu miltus un pūdercukuru. Pārlej ar siltu pienu un karsē, līdz krēms sabiezē.

Izņem no ledusskapja formiņas, ieliec tajās ogas un pārlej ar krēmu. Liec cept cepeškrāsns apakšējā daļā 200 grādos 20 minūtes.

Pa to laiku saputo olu baltumu ar ūdeni un pūdercukuru biezā krēmā. Uzliec gatavajām kūciņām pa virsu un apdedzini to. Var ielikt uz dažām sekundēm cepeškrāsnī tuvāk augšai grila režīmā maksimālā karstumā.

Līdzīgas receptes

Ķirbju pīrāgs

1h • Vidēji grūti

Aveņu siera kūka

30min • Vidēji grūti

Kūka pannā

30min • Viegli

Saldā brunetes kūka

12min • Viegli

Kabaču banānu kūka

50min • Vidēji grūti

Berlīneri ar pildījumu

40min • Vidēji grūti
Good to know

Information on the 30-day lowest selling price for non-perishable goods listed in the booklet is available at the point of sale (at the price tag of the product).