Mandeļu krēma kūciņas

  • Gatavošana 50min
  • Viegli
Mandeļu krēma kūciņas
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Sastāvdaļas

Pamatne

  • Smilšu mīkla
     240 g
  • Olas dzeltenumi
     6 gab.
  • Piens Rimi 3.5%
     250 ml
  • Mandeļu milti
     60 g
  • Pūdercukurs
     60 g
  • Vaniļas pāksts
     0.5 gab.
  • Dzērvenes
     50 g

Krēms

  • Olu baltumi
     2 gab.
  • Pūdercukurs
     100 g
  • Ūdens
     2 Ēdamkarote

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sadali smilšu mīklu 6 daļās pa 40 g, izrullē un ieklāj formiņās. Formiņas ar mīklu ieliec ledusskapī uz 20 minūtēm.

Pa to laiku uzsildi pienu ar vaniļu. Ļauj pienam pievilkt vaniļas garšu. Olu dzeltenumiem pievieno mandeļu miltus un pūdercukuru. Pārlej ar siltu pienu un karsē, līdz krēms sabiezē.

Izņem no ledusskapja formiņas, ieliec tajās ogas un pārlej ar krēmu. Liec cept cepeškrāsns apakšējā daļā 200 grādos 20 minūtes.

Pa to laiku saputo olu baltumu ar ūdeni un pūdercukuru biezā krēmā. Uzliec gatavajām kūciņām pa virsu un apdedzini to. Var ielikt uz dažām sekundēm cepeškrāsnī tuvāk augšai grila režīmā maksimālā karstumā.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Grilēta siera maize

30min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Antipasti

5min • Viegli

Citrusa siera kūkas muss

1h 20min • Vidēji grūti