Mandeļu un lobīto ķirbju sēklu cepumi ar mascarpone krēmu un ķiršiem

  • Gatavošana 20min
  • Vidēji grūti

Sastāvdaļas

Bezē cepums

  • Mandeļu milti
     150 g
  • Olas baltumi
     3 gab.
  • Lobīto ķirbju sēklu milti
     50 g
  • Cukurs
     180 g

Ķiršu mērce

  • Sarkanvīns
     200 ml
  • Saldētie ķirši bez kauliņiem
     400 g
  • Smaržīgie pipari
      5 gab.
  • Krustnagliņas
      5 gab.
  • Kukurūzas ciete
     1 Ēdamkarote
  • Anīsa zvaigzne
     1 gab.
  • Brūnais cukurs
     2 Ēdamkarote

Krēms

  • Mascarpone krēmsiers
     500 g
  • Saldais krējums
     200 g
  • Grieķu jogurts
     1.5 Ēdamkarote
  • Apelsīna miziņa
     1 gabali
  • Apelsīna sula
     1 Tējkarotes
  • Pūdercukurs
     2 Ēdamkarote
  • Sāls
     1 Šķipsniņa

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 6 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.

Atdali olu baltumus no dzeltenumiem un liec putoties. Kamēr olu baltumi putojas, nosveram 180 g cukura, 150 g mandeļu un lobīto ķirbju sēklu miltus.

Ber cukuru klāt olu baltumiem  un puto, līdz izveidojas bieza krēmīga masa.

Kad olu baltums ir uzputojies biezā krēmīgā masā, tajā iecilā mandeļu un ķirbju sēklu miltus. Iegūto masu izsmērē pa cepampapīru plānā kārtiņā un liek cepties cepeškrāsnī no 10-25 min (atkarīgs no cepuma biezuma). Cepuma gatavību nosaka pēc tā krāsas - tai jābūt viegli brūnai.

Kad cepums uzcepies, to liek atdzesēties un pirms pasniegšanas salauž neregulāros gabalos.

Gatavo ķiršu mērci. Uzkarsē katliņu līdz maksimālajai temperatūrai un lej iekšā sarkanvīnu. Sarkanvīnam pievieno garšvielas un notvaicē, kamēr puse vīna ir izgarojusi. Pievieno saldētos ķiršus, brūno cukuru.

Atsevišķā trauciņā sajauc kukurūzas cieti ar aukstu ūdeni, pievieno mērcei tiklīdz tā sākusi vārīties. Tiklīdz mērce sāk biezēt, lej traukā un atdzesē.

Sajauc saldo krējumu ar mascarpone krēmsieru, pūdercukuru un šķipsniņu sāls. Sāk putot līdz masa ir palikusi bieza. Tad pievieno 1 ĒK jogurta un ierīvē apelsīna miziņu, pievieno apelsīna sulu, un turpina visu kārtīgi saputot.

Pasniedz visu atdzesētu - ķiršu mērcē liek krēmu un dekorē ar cepumiem.

Alkohola lietošanai ir negatīva ietekme.

Alkoholisko dzērienu pārdošana, iegādāšanās un nodošana nepilngadīgām personām ir aizliegta.

Saistītās receptes

Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes

Vācu ābolkūka

1h • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti

Olu cepumi

1h 15min • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Kūka “Zaķis”

2h • Vidēji grūti
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes

Panna cotta ar mango biezeni

1h • Vidēji grūti