Marinēta brinza

  • Gatavošana 15min
  • Vidēji grūti
Marinēta brinza
Signe Meirāne
Signes Meirānes receptes

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa Extra Virgin
     300 ml
  • Ķiploki
     2 gabali
  • Timiāns
      4 zariņi
  • Šķidrs medus
     40 g
  • Brinza
     400 g
  • Kalamata olīvas
     200 g
  • Jūras sāls
      pēc garšas
  • Svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

Kā gatavot

Noderīgi

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Katliņā liec eļļu, ķiploku (izspiesti caur ķiplokspiedi), timiāna lapiņas, medu, piparus, sāli (atceries, ka brinza ir sāļa!) un sasildi, lai ir maigi silts, kādi 40 grādi.

Noņem no uguns un atdzesē.
Burkā vai traukā liec sieru (gabalos sagrieztu), olīvas un uzlej eļļu.
Liec vēsumā, lai ievelkas 24 stundas, un pasniedz salātos, uz maizes vai tāpat.

Līdzīgas receptes

Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes
Liene Zemīte
Lienes Zemītes receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Ilze Auzere
Ilzes Auzeres receptes

Laša vai foreles tartars

15min • Vidēji grūti