Marinētas bietes ar kaņepju drumstalām un indijas riekstu krējumu

  • Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

  • lobītas kaņepes
     200 g
  • kviešu milti
     100 g
  • rauga pārslas
     50 g
  • kokosa tauki (istabas temperatūrā)
     120 g
  • cepamais pulveris
     2 Tējkarotes
  • Indijas rieksti
     100 g
  • citrona sula
     1 gabali
  • ābolu etiķis
     200 g
  • vārītas bietes
     500 g
  • cukurs
     60 g
  • svaigu salātu lapas
     1 sauja (-s)

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 2 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Liec bļodā kaņepes, miltus, rauga pārslas, cepamo pulveri un kokosa taukus. Samaisi visu līdz izveidojas viendabīga masa. 

Masu liec uz cepamās plāts un cep krāsnī 180 grādos 15min., katras 5 minūtes apmaisot.

Indijas riekstus liec katliņā, pārlej ar ūdeni un uzvāri. Ņem nost no uguns un atstāj ūdenī mērcēties līdz atdziest. 

Nokās riekstus, noskalo zem auksta tekoša ūdens un liec blenderī. Pievieno blenderī 120 g ūdeni un blenderē līdz izveidojas skāba krējuma konsistence. Pievieno citrona sulu un sāli pēc garšas.

Nelielā katliņā ielej 500g ūdens, ābolu etiķi, cukuru, šķipsnu sāls un sildot maisa līdz cukurs izšķīdis. Bietes sagriez mazākos gabalos, aplej ar marinādi un arstāj marinēties vismaz 3 stundas. 

Bietes nosusini virtuves dvielī un kārto uz šķīvja, pievieno kaņepju drumstalas, indijas riekstu krējumu un svaigas salātu lapas.

Saistītās receptes

Olga Ļubina
Olgas Ļubinas receptes

Turku zirņu vrapi

55min • Viegli
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Vegāniskais Creme brulee

20min • Vidēji grūti
Edgars Sanders
Edgara Sandera receptes

Kijevas kotlete

35min • Vidēji grūti
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes
Normunds Baranovskis
Normunda Baranovska receptes