Medus burkāni ar granātāboliem

  • Sagataves 1h ,  Gatavošana 1h
  • Viegli

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas

burkāniem

  • nomizotu burkānu, sagriezti garenās strēmelēs
     600 g
  • medus
     60 g
  • timiāna lapiņu
     1 TK
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas
  • rapšu eļļas vai olīveļļas cepšanai
     40 ml

mandeļu mērcei

  • mandeļu sviesta*
     2 TK
  • ķiploka daiva, nomizota, izspiesta caur ķiplokspiedi
     1 TK
  • Dižonas sinepju
     1 TK
  • I love eco extra virgin olīveļļas
     30 ml
  • jūras sāls
      pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
      pēc garšas

pasniegšanai

  • čili, smalki sakapāts, ja vēlies
     1 gab.
  • neliels, salds granātābols, tikai sēkliņas
     1 gab.
  • buntīte pētersīļu, tikai lapiņas
     1 gab.

Pagatavošana

Vērts zināt

Šī recepte ir pielāgota 4 porcijām. Mainot porciju skaitu, arī sastāvdaļu daudzums mainās. Dažkārt mainīsies arī gatavošanas laiks.

Veselīga un interesanta uzkoda.

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.

Bļodā sajauc burkānus ar pārējām tiem paredzētajām sastāvdaļām, kārto pannā un cep krāsnī apmēram 20–30 minūtes.

Gatavošanas laiks atkarīgs no tā, cik lielos gabalos burkāni sagriezti un kāda gatavības pakāpe tev labāk patīk. Man patīk, ja vidū vēl ir neliels kraukšķīgums. Kad burkāni ir gatavi, izņem tos no krāsns un pasniedz uzreiz.

Mērcei bļodā liec mandeļu sviestu, ķiplokus, sinepes un samaisi. Ja vēlies, jau mērcei vari pievienot čili (vai arī atstāj, ko pārbērt salātiem beigās). Tad maisot lēnām lej klāt eļļu. Jo lēnāk liesi un ātrāk maisīsi, jo krēmīgāka būs mērce. Pieber sāli un piparus.

Traukā liec burkānus, pārlej ar mērci, uzber granātābola sēkliņas, pētersīļus un, ja vēlies, čili. Pasniedz karstus.

Novērtē recepti Paldies par vērtējumu!

Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes. Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas.